Monday, June 27, 2011

Grumpy Older Men: Film Critics

Aceasta urmează să fie un fel de rubrică unde eu scriu despre critici de film pe care îi pot găsi în filmulețe pe net. Primul pe care l-am ales este britanicul Mark Kermode.


Kermode scrie pentru diferite publicații (inclusiv Sight & Sound) și este o personalitate radio și TV, decernând în fiecare an premiile Kermode (juriul constă dintr-o singură persoană), care rectifică omisiunile Oscar-urilor. Eu am aflat de el în urma unui documentar pe care îl prezenta, Hell on Earth: The Desecration and Resurrection of the Devils, care avea ca temă scandalul din jurul filmului lui Ken Russell, ”The Devils” și recuperarea unor secvențe pierdute. Kermode apare la radio în fiecare vineri la emisiunea Kermode and Mayo's Film Review pe BBC Radio 5 live, care este disponibilă și sub formă de podcast. Vorbește despre orice gen de film, dar aduce un insight aparte în lumea filmelor horror, exploitation sau underground. Sigur, este cel mai cunoscut pentru modul în care tratează filmele pe care le urăște, precum acest video în care își notează părerea despre ”Sex and the City 2”:


Dar ar fi nedrept să nu îl apreciem și pentru modul în care vorbește despre filmele care îi plac cu adevărat și despre de ce îi/ne plac filmele în general:


Și, nu în ultimul rând, cred că este singurul care a oferit o listă completă de reguli de respectat în sala de cinema (care, pe bune, chiar trebuie respectate):


More Kermode you say? Here you go: http://www.youtube.com/user/kermodeandmayo!!!


No comments: