Tuesday, May 29, 2012

TIFF 2012 - Prelude

Vineri, 1 iunie, a unsprezecea ediție a Festivalului de Film Transilvania poposește la Cluj. În program, ca de obicei, o selecție a celor mai interesante/nedistribuite filme din ultimii aproximativ 2 ani, alături de câțiva clasici: Méliès, Lelouche, un Lubitsch, un ”Taxi Driver”, asta ca să nu mai vorbim de retrospectiva (supra)completă Stanley Kubrick (more on that later).


Pe lângă secțiunile consacrate (Competiție, Supernova, Umbre, Fără Limită, 3x3, ZFR, Ziua Maghiară, Ziua HBO, What's Up Doc?) anul acesta vor fi luate în Focus trei țări - Danemarca, China și Australia, vom avea o scurtă retrospectiva Killer Films (casă de producție „independentă” din New York), iar câteva filme foarte interesante sunt reunite sub titlul ”Oameni și Zei”, secțiune care vrea să surprindă un trend recent de spiritualitate în filme (care se prea poate să fi trecut deja). Pe scurt, vreo 240 de filme, o duzină de spații de proiecție, meniul obișnuit, supramaximal.

A, da, și ”Hugo” va fi proiectat de vreo două ori... Distribuitorii români au dat multe rateuri în ultima vreme. Alături de ”Tree of Life”, neaducerea lui ”Hugo” este cel mai mare dintre ele. TIFF-ul este una dintre puținele șanse de a vedea filmul pe marele ecran.

To be continued...

2 comments:

m@ri@n said...

Ruleaza si Shame. Eu o sa fiu plecat pana luni dimineata, dar poate ne vedem luni pe zi la ceva film.

Victor said...

Eu sper sa vad vreo 6 filme luni, deci avem sanse :D