Tuesday, September 25, 2012

Hit and Run (SUA, 2012)

Hit and Run
(SUA, 2012)


Regia: Dax Shepard, David Palmer
Cu: Dax Shepard, Kristen Bell, Bradley Cooper, Tom Arnold, Beau Bridges

Rating: 3.5/5

”Hit and Run” este o comedie romantică de acțiune hiper-kinetică, produsă independent cu un buget de 2 milioane de dolari, pentru care Dax Shepard este scenarist, co-regizor și star, alături de partenera sa din viața reală, Kristen Bell. Filmul este de asemenea un omagiu adus filmelor de acțiune cu mașini din anii '70 (gen ”Vanishing Point”), la fel ca mai multe pelicule recente, precum ”Death Proof”, ”Drive” și, într-o mai mică măsură, ”Bellflower”. 


Nu prea are rost să încerc să descriu plot-ul filmului, acesta fiind mai mult un pretext pentru o serie de secvențe de acțiune și cascadorii impresionante nu doar pentru un film cu un buget atât de redus (am văzut James Bond-uri cu urmăriri mult mai puțin reușite). Modul în care aceste secvențe sunt filmate și montate este fresh, dinamic, uneori surprinzător, iar realizatorii nu ezită să întrerupă acțiunea pentru a ne face să râdem. Și, într-adevăr, se râde destul de mult la ”Hit and Run”, chiar dacă nu toate poantele sunt la fel de reușite. Filosofia lui Dax Shepard a fost probabil din categoria Let's throw it against the wall and see if it sticks - dar a funcționat, râsetele fiind constante și consistente de-a lungul celor 100 de minute ale filmului. 


Deși evident nu este un film de o mare profunzime, ”Hit and Run” demonstrează ce poți să faci cu un buget redus, dacă ai destulă inventivitate vizuală, acces la câteva mașini-fetiș și câteva selling points pentru public: o Kristen Bell într-un rol cu care ne-a obișnuit deja, dar care nu este încă pe placul spectatorilor, un Bradley Cooper de nerecunoscut și o coloană sonoră retro agreabilă. Iar faptul că este una dintre puținele comedii romantice de acțiune din ultima vreme care nu este din cale afară de misogină este o reușită în sine.


4 comments:

Stefan Carpanu said...

Desi nu l-am vazut inca (dar o voi face, pentru Kristen, heh), pare asa un film facut intre prieteni.

Probabil ca multe filme ar avea un cost de productie mai interesant daca n-ar costa 10-20 milioane sa ai o vedeta in el.

Victor said...

Da, e aproape ca un film facut in familie. Iar Tom Arnold e "the creepy uncle" :D

Stefan Carpanu said...

Da, intocmai. Si ca sa vezi:

Over Thanksgiving weekend 2009, Arnold married for the fourth time, to Ashley Groussman, in an intimate ceremony in Maui before 75 family and friends. Dax Shepard served as Arnold's best man.

Ce informatii pretioase afla omul in fiecare zi a vietii lui. :D

Stefan Carpanu said...

Acuma ca l-am vazut, pot completa putin:

E clar ca filmul e inspirat serios de viata lui Dax, care era un bad-boy cu acte-n regula in tinerete. Am si citit pe undeva ca Kristen a avut tot felul de retineri din acest motiv, adica tocmai tema principala din Hit&Run.

Totodata, fun fact, Ryan Hansen a locuit impreuna cu Kristen Bell si mai niste indivizi cu ceva ani in urma. E o istorisire despre care vorbeste la The Late Late Show parca, unde are o serie de aparitii foarte simaptice. Totodata, cei doi au jucat impreuna in Party Down, dupa care se face si un film anul viitor.

Altfel, destul de simpatic per total, cu cateva scene chiar foarte amuzante. Mai ales mistoul cu burnout-urile excesive mi-a placut.