Tuesday, December 27, 2011

Top 10 cele mai proaste filme pe care le-am văzut în 2011

Suntem în acea perioadă a anului în care tragem linie și facem câteva topuri pentru a vedea cu ce am rămas din 2011. O să urmeze mai multe topuri, inclusiv cele mai bune filme românești, cele mai bune filme care nu au ajuns în România (și probabil nici nu vor ajunge) și poate chiar și un top cu documentare. Dar, până să ajungem la filmele care chiar merită văzute, să ne amintim de cele pe care trebuia să le evităm. Evident, nu m-am obosit să văd toate dudele de anul acesta, mai ales în a doua parte a anului, dar filmele de mai jos sunt printre cele mai triste experiențe pe care le-am avut la cinema anul acesta și eu cred că sunt destule.

Cel mai prost film al anului:
Your Highness (r. David Gordon Green) - un film benign, bineînțeles, dar idiot și fără nicio urmă de umor.

"Your Highness". Mr. Skin will tell you exactly how much of this movie you need to watch.

Runner-up:

Următoarele 8 poziții, în ordine alfabetică:
Arthur

„Copilăria lui Icar”

Mențiuni de dezonoare & Dezamăgiri:
Bridesmaids

Dacă (nu) doriți să revedeți:
- topul de anul trecut, când Serj a ieșit triumfător...

5 comments:

Stefan Carpanu said...

N-as fi inclus Morning Glory in lista celor mai slabe filme, precum n-as fi inclus nici Potiche sau Real Steel la dezamagiri. Your Highness ocupa insa locul pe merit.

Poate ca Potiche, in contextul altor filme ale lui Ozon, ar putea intra intr-o discutie, dar la Real Steel n-am avut nicio pretentie, nu mi-a placut in mod deosebit, deci n-a reusit sa ma dezamageasca.

Pe lista mea ar intra si Cowboys & Aliens (nici de la asta n-am avut pretentii, dar a ajuns sa ma irite), Take Me Home Tonight, What's Your Number, The Rite, The Change-Up.

Victor said...

"Morning Glory" e o comedie care nu m-a facut sa rad o singura data. Mai rau e ca lui Harrison Ford si Diane Keaton pare sa nu le pese deloc de film si saraca Rachel McAdams duce tot greul...

"Potiche" l-am judecat in context. Imi place Ozon foarte mult, dar in ultimul timp mi se pare ca isi iroseste talentul.

Iar "Real Steel" nu mi-a placut deloc. Stiu ca pe cei mai multi nu i-a deranjat asa de tare, dar mie mi s-a parut inutil.

Nu am vazut "Take Me Home Tonight", "What's Your Number" sau "The Change-Up", dar "The Rite" l-am luat in considerare. Ai dreptate cu "Cowboys & Aliens", e un film care ajunge sa te irite, dar are o prima jumatate de ora destul de buna.

m@ri@n said...

Daca fac un top pe primul loc ar fi Hall Pass sau Beastley, iar pe 3 Your Highness. Nu stiu daca Morning Glory merita o pozitie in acest top, dar sunt de-acord cu ce ai zis de R. McAdams.
Ca sa mai completez si eu topul mai adaug: The Hangover 2, Shark Knight,The Smurfs,Arthur,Red Riding Hood...

Victor said...

Sunt multe filme pe lista ta pe care nu le-am vazut. Si cred ca imi pare bine ca le-am "ratat". :)

Adina Chițu said...

aș pune Ursul în vârf de circ :D
Sucker Punch nu-i atât de rău dacă-l privești indulgent și cu pupila mărită de bonomie și fantasmagoreală
bine că n-am văzut prea multe din lista ta:P
și The Rite e o minunăție de rateu