Monday, March 28, 2011

GOPO 2011 - Aftermath

Și iată că s-a decernat și Premiile Gopo ale industriei de film românești pe anul 2010, cu „Eu când vreau să fluier, fluier” ca mare și absolut câștigător (eh...), în timp ce „Caravana cinematografică” a luat patru premii neașteptate la categorii „tehnice” (costume, muzică, scenografie și machiaj/coafură). Comentariile mele, mai jos.

Câteva cuvinte despre premii:
- în primul rând, vreau să spun că nu am nimerit prea multe dintre predicții, dar nu ăsta era scopul oricum.
- în al doilea rând, mi-aș fi dorit ca premiile să fie ceva mai împărțite între filmele nominalizate. Este păcat că „Felicia, înainte de toate” și „Morgen” au rămas cu buza umflată, în timp ce „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Portretul luptătorului la tinerețe” și „Caravana cinematografică” a luat, fiecare, mai multe premii decât ar fi meritat.
- printre premii există și câteva care sunt ok și recompensează adevărate talente, dar nu arată sclipiri de geniu ale votanților: Clara Vodă (rol secundar pentru „Eu când vreau...”), Tudor Voican (scenariu pentru „Medalia de onoare”), Vasile Șirli (muzica din „Caravana cinematografică...”), „Colivia” (scurtmetraj), Liviu Mărghidan (imagine, pentru „Portretul luptătorului la tinerețe”) etc.
- sunt 100% de acord cu următoarele premii: Victor Rebengiuc (cel mai bun actor, în „Medalia de onoare”), Mirela Oprișor (cea mai bună actriță, în „Marți, după Crăciun”) și toate premiile pe care le-a câștigat ”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”.

Câteva cuvinte despre show:
- a fost mult prea lung. Singurul avantaj este că acest text s-a scris în mare parte în timpul show-ul efectiv (sau, mă rog, a reclamelor).
- prezentatorul Andi Moisescu a fost „moale”. Probabil e afectat de talentele pe care trebuie să le judece...
- a fost bine că discursurile de acceptare au fost scurte, dar a lipsit umorul. Paradoxal, dacă nu e să îl luăm în calcul pe mereu fermecătorul Victor Rebengiuc, cel mai amuzant om al serii a fost Cristian Tudor Popescu, care a încercat să găsească un reprezentant al Ministeruluui de Interne pentru a-o acorda un premiu seriei ”B.D.”
- a fost prea multe clipuri, dar acestea au fost, în general, bine alese. Highlights-urile au fost montajele cu filmele românești care urmează să apare pe ecrane și montajul cu filmele românești clasice la care a colaborat sunetistul Anușavan Salamanian.

3 comments:

Anonymous said...

ar fi fost util daca scriai si cine ce a castigat sau macar puneai un link, ca nu gasesc nimica pe net

Victor said...

www.premiilegopo.ro

am pus site-ul in alt post, de aia nu am mai dat linku inca o data.

Anonymous said...

One important point out be cautious about inside costs combination is the place ones credit score balances have been noted for your credit history blankets. Though you are making a person's monthly bills when they're due, you aren't actually paying out when seemed to be at first planned and so, this will likely make a damaging impact your credit track record. There's also quite a few banking institutions which could incorporate remarks on your own credit score affirmation that will specify you're inside of a pikalaina.

http://conservativenewshub.com/delaware/pikavippi-200/
http://911single.com/GlendaFgy