Tuesday, July 27, 2010

Get Him to the Greek (SUA, 2010)

Get Him to the Greek 
(SUA, 2010)


Regia: Nicholas Stoller
Cu: Jonah Hill, Russel Brand

Rating: 2.5/5

”Get Him to the Greek” îl împrumută pe Aldous Snow din filmul precedent al lui Nicholas Stoller, ”Forgetting Sarah Marshall” și se menține pe linia de plutire numai datorită acestuia. Snow este un rock-star auto-distructiv, multi-dependent și destul de inteligent cât să-și găsească mii de justificări pentru stilul de viață ales, aruncând praf în ochi personajului jucat de Jonah Hill, un tânăr angajat al unei case de discuri însărcinat să-l aducă pe rocker din Londra în L.A. la un concert aniversar care i-ar putea relansa acestuia cariera.

Cama atât trebuie știut despre ”Get Him to the Greek”. Peripețiile personajelor sunt oarecum previzibile, dar filmului nu duce lipsă de porții de râs. Momentul culminant este o petrecere nebună din Las Vegas, orhcestrată pe melodia celor de la Rolling Stones - ”Rocks Off” - în care toate personajele sunt cuprinse de paranoia indusă de diferite substanțe, în final cei doi protagoniști fiind urmăriți pe un hol ”kubrickian” de un P. Diddy amenințător.

Deși nu dă pe afară de originalitate, ”Get Him to the Greek” se ridică la nivelul unei comedii rock agreabile (nu lipsesc momentele de mockumentar), cu un soundtrack pe măsură, un pic de manipulare emoțională și lecția de viață servită la final. Un plus pentru actori, care își iau personajele în serios și dau dovadă de sinceritate în jocul lor (în special Brand, Hill și Colm Meaney în rolul tatălui lui Aldous Snow, mai puțin Diddy).

No comments: