Sunday, October 10, 2010

Comedy Cluj - Ziua a 2-a

Doar două filme din competiție...

Liebe Mauer (Germania, 2009)

Regia: Peter Timm
Cu: Felicitas Woll, Maxim Mehmet, Anna Fischer

Rating: 2.5/5

Comedie romantică pe deasupra Zidului Berlinului, în ultimele zile ale Germaniei de Est. Este admirabil că filmul nu încearcă să fie numa o bătaie de joc la adresa comuniștilor (ceea ce este foarte ușor). De asemenea, actorii au personalități plăcute și este o plăcere să îi urmărești în secvențele în care filmul cam trenează. Mai neplăcut este soundtrack-ul care seamănă cu un playlist lăsat să cânte în continuu. Nu este prea mult de zis aici. Un film perfect acceptabil, un pic ridicol, ușor comercial... Eh...


El regalo (Chile, 2008)

Regia: Cristián Galaz, Andrea Ugalde
Cu: Nelson Villagra, Delfina Guzmán, Julio Jung 

Rating: 1.5/5

Comedie romantică cu pensionari, în care un proaspăt septuagenar, pensionar de nu multă vreme, este târât de prieteni într-o excursie alături de alte persoane de vârsta lor, deși singura lui dorință este să își pună capăt zilelor. Câteva aluzii la Kubrick (”2001” în deschidere și ”The Shining” într-o secvență cu un chelner care pare din alt film) și prestația lui Nelson Villagra au făcut filmul suportabil. În rest, de la cum este filmat și până la cum este jucat, lasă o impresie de kitsch și neinspirație.

Voyages d'affaires (Franța, 2008)
Scurt-metraj prezentat înainte de ”El regalo”, regizat de Sean Ellis, cu Guillaume Canet și Mélanie Laurent, care stă într-un punchline destul de previzibil, dar e inteligent realizat.

No comments: