Monday, August 13, 2012

„Lună Plină”, festivalul filmului horror și fantastic de la Biertan - prima ediție (Preview)

From the people who brought you TIFF...


În acest week-end (16-19 august) are loc prima ediție a festivalului de film horror și fantastic „Lună Plină” (AKA Full Moon) de la Biertan (județul Sibiu). Inițiativa este foarte promițătoare: patru zile, o grămadă de scurtmetraje, peste o duzină de lungmetraje, proiecții in aer liber, workshop-uri, plus atmosfera transilvăneană medievală care cu siguranță va fi amplifica efectul filmelor prezentate. Iar pentru un fac ocazional al genului cum sunt și eu, oferta cinematografică efectivă este variată și promițătoare.

"The Thing" (John Carpenter)

Din programul de lungmetraje, reținem câteva clasice: The Thing (John Carpenter), într-o ediție restaurată, Nosferatu (Murnau), care va fi proiectat alături de acompaniamentul live al trupei Eiuneia și The Rocky Horror Picture Show, a cărui număr muzical „Sweet Transvestite (from Transsexual Transilvania)” a fi probabil pentru prima dată ascultat în țara de origine a lui Frankfurter. Iar din filmele mai recente, se remarcă Attack the Block (Joe Cornish), un mix excelent de comedie, SF și horror plasat într-un cartier londonez defavorizat și Red State, cel mai recent și cel mai visceral film al lui Kevin Smith, un horror psihologic modern care a fost printre filmele mele preferate de anul trecut. Alte oferte includ Kill List (Ben Wheatley), care nu mi-a plăcut atât de mult, care poate va fascina fanii lui ”The Wicker Man” și câteva filme pe care nu le-am văzut, dar pe care vreau să le văd: Juan de los Muertos, Babycall, Mientras duermes, The Tunnel, The Dead etc. Dacă voi avea timp, voi reveni în zilele următoare cu câteva recomandări mai detaliate pre-festival, după care eventuala „corespondență de la fața locului”.

"The Rocky Horror Picture Show" (Jim Sharman)

Toate informațiile de care aveți nevoie le găsiți pe site-ul oficial: http://lunaplinafestival.ro, inclusiv programul, prețul biletelor și regulamentul camping-ului.

No comments: