Monday, July 12, 2010

The Runaways (SUA, 2010)

The Runaways
(SUA, 2010)


Regia: Floria Sigismondi
Cu: Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon

Rating: 2.5/5

Undeva pe la sfârșitul anilor '70, Joan Jett forma o trupă rock numai de fete care urma să se numească THE RUNAWAYS. Aceasta e povestea lor - sort of...

N-o să vă mint. Nu e exact filmul anului. De fapt, nici dintre biografiile starurilor rock nu iese în evidență. Scenariul pare încropit din amintiri din vremurile bune, haosul dominând narațiunea și isprăvind rapid cu scenele ca nu implică muzică, droguri, deliruri creatoare și nu numai... asta până în final, când tonul devine mai melancolic și cumva-cumva filmul âși găsește previzibilul final cu note informative despre soarta personajelor.

Nu aveam dubii că Stewart și Fanning știu să joace, deci aici nu este nicio problemă. În rolul impresarului excentric, Michael Shannon e complet dezinhibat și e singurul ingredient sofisticat din acest mix. Aș remarca că cine a fost responsabil de imaginea și montajul filmului nu sunt chiar diletanți: DP-ul Benoît Debie a mai lucrat cu Gaspar Noe la ”Irreversible” și ”Enter the Void” și cu Fabrice Du Welz la ”Vinyan” (un film despre care sper să mai scriu), iar editorul Richard Chew se poate lăuda cu capodopera lui Malick ”The New World”. Iar experiența lor se vede în abilitatea de a filma în rulota de repetitii a formației sau în secvențele psihedelice ale concertelor (mai multe decât simple videoclipuri).

No comments: