Sunday, August 8, 2010

Jesus Christ Vampire Hunter (Canada, 2001)

Jesus Christ Vampire Hunter
(Canada, 2001)


Regia: Lee Demarbre
Cu: Phil Caracas, Murielle Varhelyi, Maria Moulton

Rating: 1/5

Nu mă înțelegeți greșit... ”JC Vampire Hunter” nu are absolut nicio valoare artistică (sau de orice altă natură) și își merită cu prisosință nota de 1. Dar este unul dintre puținele filme cu adevărat groaznice care pot fi enjoyable - am râs (sincer) de prostia lui asumată, cel puțin până în ultima jumătate de oră, când deja „filmul” devine prea lung și prea plictisitor. Povestea, în sine, nu are nimic ce merită povetit.. Jesus Christ apare în Ottawa și începe o luptă (epică!) împotriva vampirilor care decimează populația de lesbiene a orașului. JC este ajutat de o pleiadă de sidekicks cu speranță de viață redusă: câțiva preoți, o Maria Magdalena modernă (Mary Magnum) și un luptător mexican numit Santos (probabil „omagiu” adus seriei de filme mexicane ce îl au ca protagonist pe un anume Santo). Cine nu ar vrea să vadă așa ceva, măcar o dată în viață?

Filmul este practic o înșiruire de scene de luptă prost făcute, cu efecte speciale foarte foarte (foarte) ieftine și muuuuuuulte slow-motion-uri. O singură secvență luată în afara contextului ar putea fi cu adevărat amuzantă, cea în care Jesus se luptă cu niște atei care ies cu zecile dintr-o singură mașină. Mai sunt ceva numere muzicale, inclusiv unul în care Jesus cântă într-un bar, iar când se întoarce cu spatele la public nu vede înb oglindă decât propria reflexie...

---------------------------------
Cea mai bună replică din film:
Jesus se pregătește să intre în sistemul de ventilație al unei clădiri. Chiar înainte să se arunce, îi spune Mariei Magnum: ”If I'm not back in 5 minutes, call the Pope!”

No comments: