Saturday, February 12, 2011

Season of the Witch (SUA, 2011)

Season of the Witch
(SUA, 2011)

 
Regia: Domininic Sena
Cu: Nicolas Cage, Ron Perlman, Claire Foy, Ulrich Thomsen

Rating: 2/5

Doi cavaleri care au dezertat din Cruciade (Cage și Perlman, în toată splendoarea lor) se angajează să transporte o presupusă vrăjitoare (Foy) către o mănăstire care posedă o carte specială destinată alungării spiritelor malefice. Lor li se alătură un preot (Stephen Campbell Moore), un cavaler cu accent nordic (Ulrich Thomsen, un actor danez cu multe roluri bune la activ, printre care ”Festen” și ”Brødre”), un șarlatan care știe drumul (Stephen Graham, mai puțin comic relief decât ne-am aștepta) și un foarte tânăr băiat de altar care își dorește să fie cavaler (Robert Sheehan), iar Christopher Lee este cardinalul lovit de ciumă care îi trimite pe toți aceștia în misiune.


Acum, eu am o toleranță foarte ridicată în ceea ce îl privește pe Nicolas Cage. Cu toate că filmele pe care le alege (și care par să iasă pe ecrane cam unul la fiecare două luni) sunt 80% oribile, de multe ori prestația lui (uneori campy, alteori over-the-top) merită banii (sau timpul de download). Restul de 20% sunt filme precum ”Matchstick Men”, ”Adaptation.”, ”Bad Lieutenant” sau chiar ”Kick-Ass”, care compensează pentru toate ”Wicker Men”-urile și ”Knowing”-urile din cariera sa. Problema cu ”Season of the Witch” (care îl reunește pe Cage cu Dominic Sena, care a regizat remake-ul la ”Gone in 60 Seconds”) este că scenariul este atât de slab, iar realizarea atât de banală încât este dureros să vezi actori talentați precum Cage, Perlman și Thomsen nefăcând nimic. Filmului îi lipsește umorul, care l-ar fi făcut ceva mai interesant. În schimb, realizatorii mizează pe mici momente horror, care de altfel sunt bine realizate și care par să aibă rolul de a da un impuls să mai trezească spectatorul din când în când.


Mi-au mai plăcut decorurile sau, mai degrabă, modul în care atmosfera este creată într-un film care în mod evident a fost filmat în majoritatea sa într-un studio întunecat. Iar efectele speciale (în special un anumit „personaj” care apare în final) au fost mai reușite decât mă așteptam. Dar mai multe lucruri bune nu am de spus despre ultimul film al lui Nicolas Cage. Îi urez succes cu măcar unul dintre celelalte trei-patru filme care au premiera anul acesta.

No comments: